През тази година се навършиха 145 години от рождението на един от най-големите

...
През тази година се навършиха 145 години от рождението на един от най-големите
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Андре Ситроен - повелителят на шевроните

През тази година се навършиха 145 години от рождението на един от най-големите индустриалци на 20-и век – Андре Ситроен. По подигравка на ориста индивидът, основал популярната автомобилна марка, която се развива сполучливо и през днешния ден, не съумява задълго да се порадва на завода на фантазиите си.

Популярността на на Андре Ситроен и на колите му доближава своя разцвет през 30-те години на предишния век. Стига се до там, че по време една вечеря великолепната певица Жозефин Бекер извършва в чест само че своя посетител – Андре Ситроен, песента " Имам две любови – моето Отечество и " Ситроен ". 

Знаменитият индустриалец ще остане в историята с обичания си модел автомобил Traction Avant. Това е първата в света серийна кола с предно предаване. По време на Втората международна война този автомобил става фаворит на френската опозиция поради неговата пъргавост и чудесно държание на пътя. Ето за какво през днешния ден е мъчно да се откри предвоенен образец в положително положение. Причината - множеството от тях " умират "  за френския народ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР